۸ محرک اصلی میگرن و نحوه مقابله با آنها

علت میگرن

با پیشرفت علم و تکنولوژی‌های جدید هنوز هم علت میگرن به طور مشخص پیدا نشده است. به همین دلیل شما با رقیبی که هیچ اطلاعاتی از آن ندارید نمی‌توانید به این راحتی مقابله کنید.

دانشمندان در سرتاسر جهان به دنبال راه‌های شناسایی علت میگرن هستند و هنوز بر این باورند که تغییرات سروتونین که یک ماده شیمیایی است، رگ‌های خونی و سلول‌های عصبی در مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

زمانی که ماده شیمیایی سروتونین در مغز کاهش پیدا می‌کند، رگ‌های خونی بسته شده و باعث ایجاد تورم و درد در ناحیه سر می‌شود. البته ممکن است در بعضی از مواقع مواد غذایی محرک، استرس، عوامل محیطی که ما هر کدام از این موارد را در ادامه مجله تخصصی مغز و اعصاب برین مگ برای شما توضیح داده‌ایم، نقش بسیار مهمی در بروز علت میگرن داشته باشند.

علت میگرن

۱) مصرف خوراکی‌های ناسالم

میلیون‌ها نفر در آمریکا که به صورت مداوم دچار سردردهای میگرنی می‌شوند. اما با دوری از مواد غذایی محرک و با رژیم غذایی مناسب می‌توانند سردرد میگرنی خود را کنترل کنند؛ شایع‌ترین خوراکی‌های ناسالم که در ایجاد سردرد میگرنی نقش مهمی دارند، عبارتند از:

  • استفاده از الکل

کسانی که از الکل استفاده می‌کنند دو برابر بیشتر در معرض حملات میگرنی قرار می‌گیرند؛ زیرا در الکل ‌ماده‌ای به نام سولفیت وجود دارد که برای جلوگیری از قهوه‌ای‌ رنگ شدن آنزیم‌های شراب استفاده می‌شود. این ماده که حاوی مواد نگهدارنده است، باعث ایجاد کم آبی و سردرد میگرنی در بدن می‌شود.

 

  • پنیر کهنه

وقتی ما پنیر را به مدت بسیار طولانی در یخچال نگهداری می‌کنیم، پروتئین‌های پنیر شروع به تجزیه شدن می‌کنند و یک ماده به نام تیرامین را به وجود می‌آورند.

تیرامین در خوراکی‌هایی مانند پنیر سوئیسی، پنیر چدار و پارمیزان وجود دارد که باعث تحریک سردرد میگرنی می‌شود. استفاده کم از پنیر تیرامین خطر حمله میگرن را کاهش می‌دهد.

 

  • بستنی

بسیاری از مردم با خوردن غذاهای خیلی سرد و منجمد مانند آب یخ، بستنی و میلک‌شیک دچار حملات میگرنی در سر می‌شوند. این درد، تغییر ناگهانی جریان خون در سیستم‌های عصبی مغز است. در نتیجه از خوردن غذاهای خیلی سرد اکیداً خودداری کنید.

 

  • گوشت‌های فراوری شده

مطالعات جدیدی که در آمریکا انجام شده است، نشان می‌دهد که گوشت‌ها فراوری شده مانند سوسیس و کالباس حاوی مواد نگهدارنده‌ای به نام نیتریت، نمک و فسفات هستند و باعث رنگ قهوه‌ای در گوشت و کم آبی در بدن نیز می‌شوند، به علاوه نیترات سبب گشاد شدن رگ‌های خونی و افزایش سردرد می‌شود.

 

  • کافئین

بعضی از افراد می‌گویند، با خوردن قهوه سردردهای میگرنی خود را کاهش می‌دهند. اما خیلی از افراد دیگر از خوردن نوشیدنی‌های کافئین دار فرار می‌کنند، چون معتقدند که باعث افزایش سردرد میگرنی آن‌ها می‌شود.

هنوز مطالعات دقیقی در مورد اینکه خوردن کافئین باعث بروز میگرن می‌شود وجود ندارد؛ ولی اگر شما از آن دسته افرادی هستید که خوردن مواد غذایی، کافئین دار باعث افزایش حملات میگرن در شما می‌شود، به عنوان یک محرک میگرن آن را در برنامه غذایی خود بنویسید و از خوردن آن دوری کنید.

(علت میگرن و خوراکی‌های ناسالم)
۲) نداشتن خواب نامنظم

چرخه خواب منظم باعث کنترل هوشیاری در مغز می‌شود. مطالعاتی که بر روی نیمی از افراد مبتلا به میگرن انجام شده است، نشان می‌دهد کسانی که در طول شبانه‌روز بیش از اندازه می‌خوابند یا برعکس کم می‌خوابند. بیشتر دچار سردردهای میگرنی می‌شوند. شما می‌توانید با تنظیم خواب شبانه‌ روزی خود از حملات میگرنی جلوگیری کنید.

 

۳) رابطه استرس با میگرن

۸۰ درصد افرادی که به میگرن مبتلا هستند، استرس را جز محرک اصلی سردرد خود می‌دانند. استرس و اضطراب یک تحریک‌کننده بیرونی است و می‌تواند به صورت بلند مدت اثر مخربی را بر سلامتی ما بگذارد و سیستم ایمنی بدن ما را ضعیف کند.

اگر سردرد میگرنی شما از نوع میگرن مزمن است، احتمالاً شما بیشتر دچار استرس‌های شدید می‌شوید. به طور کلی میزان ابتلا به استرس در زنان بسیار بیشتر مردان است. علائمی که وقتی دچار استرس و اضطراب هستید برای شما اتفاق می‌افتد، عبارت‌اند از:

  • درد عضلانی
  • احساس خشکی در دهان
  • ضربان قلب شدید
  • کاهش میل جنسی
  • سرگیجه
  • حالت تهوع و استفراغ
  • تب
  • تعریق زیاد
  • لرز

شما می‌توانید با رژیم غذایی مناسب و با ورزش‌هایی مانند یوگا، مدیتیشن باعث کاهش استرس و حملات میگرنی شوید.

(استرس زیاد و رابطه آن با میگرن)
۴) رابطه علت میگرن با محرک‌های حسی

میگرن با عوامل مختلف حسی مانند: بینایی، شنوایی و بویایی همراه است. بعضی افراد با نگاه کردن زیاد به صفحه مانیتور یا خیره شده به نور زیاد و با بو کردن عطرهای تند، شنیدن صداهای خیلی بلند دچار حمله‌های میگرنی می‌شوند.

 

۵) علت میگرن و کم آبی 

۳/۱ درصد از افرادی که مبتلا به بیماری میگرن هستند کم آبی بدن را علت میگرن خود می‌دانند. خوردن آب یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از سردرد میگرنی است.

متخصصان در این زمینه می‌گویند مصرف روزانه هشت لیوان آب و خوردن غذاهایی مانند میوه، کرفس، کاهو به هیدراته ماندن بدن کمک زیادی می‌کند.

همچنین از خوردن نوشیدنی‌هایی مانند قهوه، چای، نوشابه که باعث می‌شود بدن شما مقدار قابل‌توجهی آب از دست بدهد پرهیز کنید.

 

۶)رابطه علت میگرن با گرمای زیاد

گرما باعث گشاد شدن رگ‌های خونی در مغز می‌شود. سردردهای میگرنی در اثر فعالیت‌های بدنی زیاد و قرار گرفتن در آفتاب به مدت طولانی اتفاق می‌افتد. فرد مبتلا به بیماری میگرن باید از ورزش کردن زیاد در گرما و مسافرت‌های تابستان تا حد امکان خودداری کنید. 

 

۷) تغییرات هورمونی 

تغییرات هورمونی یک عامل محرک زا در زنان می‌باشد. زنان قبل از شروع قاعدگی با نوسانات استروژن همراه هستند که شدت سردرد در آن‌ها بیشتر می‌شود و با پایان قاعدگی سطح  استروژن در بدن کم می‌شود و علائم سردرد میگرنی نیز کاهش پیدا می‌کند.

 

۸) مصرف بیش از انداره دخانیات 

نیکوتین موجود در سیگار و قلیان باعث گشاد شدن رگ‌های خونی در مغز می‌شود. سیگار کشیدن نه تنها باعث سرطان ریه و لوزالمعده می‌شود؛ بلکه می‌تواند به سایر اندام‌های بدن آسیب برساند و باعث علت میگرن می‌شود.

حتی کسانی که سیگار نمی‌کشند، ولی با افراد سیگاری در ارتباط هستند، دود سیگار می‌تواند یک عامل تحریک کننده برای میگرن باشد.

(مصرف دخانیات و بروز سردرد میگرن)

عوامل و محرک‌های غذایی که در این مقاله از آنها نام برده‌ایم، ممکن است در همه افراد یکسان نباشد. توصیه می‌شود که انواع محرک‌هایی غذایی و عواملی که باعث ایجاد میگرن در بدن شما می‌شود را بشناسید و از خوردن آن‌ها دوری کنید.

از شما تشکر می‌کنیم که تا انتهای مقاله با مجله تخصصی برین مگ همراه بودید.