۱۳ روش درمان میگرن، از دارو درمانی تا طب سوزنی

درمان میگرن

ما امروزه به دلیل استرس‌ها و فشار روانی زیادی که در خانه و محیط کار خود داریم ممکن است، به بسیاری از بیماری‌ها از جمله میگرن مبتلا ‌شویم.

میگرن بیماری مرموزی است که سالیانه تعداد زیادی از مردمان دنیا را با خود درگیر می‌کند. حدود ۷۰٪ درصد از بیماری میگرن را زنان و ۳۰٪ بقیه را مردان تشکیل می‌دهند. اما به طور قطعی درمان میگرن را هنوز پیدا نکرده‌اند.

ما در این مقاله از مجله تخصصی مغز و اعصاب برین مگ قصد داریم انواع روش‌های درمان میگرن مانند درمان با داروها، درمان خانگی و سنتی و درمان با گیاهان دارویی را به شما معرفی کنیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

راه‌های درمان میگرن

بعضی از داروها باعث پیشگیری از درد و حملات میگرنی می‌شوند؛ ولی انتخاب این دسته از درمان‌ها به شدت علائم و سردرد شما بستگی دارد. استفاده از رایج‌ترین داروها که می‌تواند به درمان سردرد میگرن شما کمک کند، شامل موارد زیر می‌باشد:

استفاده از داروهای مسکن

بعضی از افراد هستند که میگرن بدون هاله دارند. یعنی بدون هیچ علائمی سردرد آن‌ها ظاهر می‌شود. پزشکان برای این دسته از بیماران داروهای مسکن ای مانند استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن را برای کاهش سردرد آن‌ها  تجویز می‌کند.

استفاده بیش از اندازه از داروهای مسکن نتیجه معکوس می‌دهد و باعث درد شدیدتر در ناحیه سر و خونریزی معده می‌شود، پس با احتیاط این داروها را مصرف کنید.

 

۱. لاسمیدیتان 

یک داروی آرام بخش می‌باشد که باعث درمان سردرد نیز می‌شود. این دارو برای افرادی مناسب است که دارای میگرن بدون اورا هستند. از عوارض این دارو می‌توان  به احساس خواب آلودگی، گیجی سر و عدم تمرکز اشاره کرد. هنگام استفاده از این دارو از کارهایی که به هوشیاری و تمرکز احتیاج دارد پرهیز کنید.

 

۲. درمان میگرن با تریپتان

یک دارویی است که برای پیشگیری از علائم میگرن مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث متوقف شدن درد در سلول‌های عصبی مغز می‌شود. این دارو از راه‌های مختلفی مانند تزریق‌کردن، داروی خوراکی و اسپری بینی مصرف می‌شود. افرادی که خطر سکته مغزی آن ها را تهدید می‌کند از خوردن این دارو اجتناب کنند.

 

۳. دی هیدروارگوتامین 

این دارو  به صورت خوراکی و تزریقی در بازار وجود دارد و بهتر است یک ساعت بعد از شروع علائم آن را مصرف کنید تا بیشتر اثر گذار باشد.

این دارو برای کسانی مفید است که سردرد آن‌ها بیشتر از یک روز ادامه داشته باشد. داروی دی هیدروار گوتامین برای افرادی که بیماری کبدی و کلیوی دارند ممنوع است.

 

۴. آنتاگونیست (CGRP)

یک داروی خوراکی است که برای سردردهای میگرنی خیلی حاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو باعث پیشگیری از علائمی مانند حساسیت به صداهای بلند، هراس نور، حالت تهوع و استفراغ می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر از این دارو به مقاله روش‌های جدید درمان میگرن در مجله برین مگ مراجعه کنید.

 

۵. داروهای پیشگیرانه

بعضی از افراد دیگر هستند که قبل از بروز سردرد دچار علائم اورای میگرن می‌شوند. پزشکان برای این دسته از افراد که قبل از سردرد علائمی مانند حساسیت به نور و صدا، حالت تهوع و استفراغ، دیدن الگوهای ستاره مانند در محیط و سایر علائم دارند، داروهایی به صورت روزانه برای آن‌ها تجویز می‌کنند. این دسته از داروها می‌توان به داروهای افسردگی، ضد صرع و داروهای فشارخون اشاره کرد. 

درمان میگرن
(درمان میگرن با انواع داروها)

درمان میگرن با روش‌های خانگی

شما با استفاده از روش‌های خانگی می‌توانید تا حد امکان از علائم و سردردهای میگرنی خود جلوگیری کنید. هنگامی که دچار سردرد می‌شوید به اتاق بدون صدا و نور بروید و سر خودتان را با یک دستمال ببندید این کار باعث کاهش سردرد می‌شود. همچنین می‌توانید از تکنیک‌های زیر استفاده کنید:

 

۱. ورزش یوگا

 این ورزش باعث آرام شدن انقباضات سر و کاهش درد شما می‌شود و هیچ‌گونه عوارضی همراه خود ندارد. یوگا برای درمان استرس و اضطراب ناشی از میگرن بسیار مفید است. از حرکات یوگا که می‌تواند در درمان میگرن کمک‌ کننده باشد، می‌توان به موارد زیر  اشاره کرد:

  • حرکت کشیدن بدن
  • حرکت میز
  • مار کبرا
  • حرکت سجده

 

۲. درمان میگرن و تنظیم خواب و غذا 

 در یک ساعت مشخصی بخوابید و بلند شوید و هیچ وعده‌ غذایی را حذف نکنید. همچنین خوردن میان وعده را در برنامه غذایی خود قرار دهید. مصرف روزانه هشت لیوان آب می‌تواند کمک‌ کننده باشد.

 

۳. ورزش منظم

ورزش منظم داشته باشید، این ورزش‌ها می‌تواند شامل ورزش‌های هوازی و مقاومتی باشد. ورزش‌هایی انتخاب کنید که حس خوبی به شما می‌دهد؛ مانند شنا کردن، دوچرخه سواری و دویدن با دوستان خود. البته از ماندن زیاد در معرض آفتاب خودداری کنید، چون باعث سردرد بیشتر می‌شود.

 

۴. استفاده از کتاب‌های روان‌شناسی

این کتاب‌ها به مدیریت استرس و اضطراب شما که یک عامل تحریک‌کننده در میگرن می‌باشد، کمک می‌کند. همچنین اگر استرس شما بیش از اندازه است، برای درمان میگرن خود از یک روان پزشک کمک بگیرید.

درمان میگرن
(درمان میگرن با یوگا)

درمان میگرن با طب سنتی و داروهای از گیاهان

۱. طب سوزنی

 یک روش چینی است که پزشکان ما نیز برای کاهش سردرد  از آن استفاده می‌کنند. در این روش سوزن را به نقاط حساس بدن فرومی‌کنند. این کار را  زیر نظر پزشک متخصص و در یک محیط تمییز انجام دهید.

 

۲. روغن‌های گیاهی

بو کردن رایحه روغن‌هایی مانند اسطوخودوس و رزماری می‌تواند در درمان سردرد بسیار کمک‌کننده باشد. همچنین می‌توانید چند قطره از این روغن را بر روی پیشانی خود بریزید و به‌ آرامی ماساژ دهید.

 

۳. داروهای گیاهی

داروهایی گیاهی از قدیم وجود داشتند و می‌توانند برای بسیاری از بیماری ها از جمله درمان میگرن کمک کننده باشند. از جمله این داروهایی گیاهی می‌توانید به چند مورد زیر اشاره کرد:

  • زنجبیل

این داروی گیاهی برای التهاب، سیستم عصبی بسیار مفید است. شما می‌توانید زنجبیل را در مقداری از آب یا چای حل کنید. برای اثر گذاری بیشتر می‌توانید به آن عسل یا آب لیمو اضافه کنید.

  • گل مینا

 از گل مینا می‌توانید برای تنظیم خواب و آرام کردن سردرد میگرنی خود استفاده کنید. شما می‌توانید یک یا دو عدد گل مینا را در قوری چای دم کنید یا روغن آن را تهیه کنید و پیشانی خود را به آرامی با آن ماساژ دهید.

  • گیاه سنبل‌الطیب

گیاه سنبل‌الطیب برای پیشگیری از حمله‌های میگرنی و جریان خون در مغز می‌تواند مؤثر باشد. این گیاه در آمریکای شمالی به فراوانی یافت می‌شود و از دیگر کاربرد آن می‌توان  برای درمان استرس و اضطراب استفاده کرد.

 

۴. گرما درمانی

 گرما می‌تواند باعث کاهش انقباضات و افزایش جریان خون در سر شود، شما می‌توانید با گذاشتن یک کمپرس گرم بر روی سر به کاهش درد در ناحیه سر کمک کنید.

درمان میگرن
(درمان میگرن با داروهای گیاهی)

ما در این مقاله انواع روش‌های درمان دارویی، درمان خانگی و سنتی را برای شما توضیح دادیم. همچنین شما می‌توانید با کسانی که به بیماری میگرن مبتلا هستند، ارتباط برقرار کنید و از تجربه آن‌ها برای کمک به درمان خود استفاده کنید.