درمان افسردگی

درمان افسردگی

گاهی اوقات ممکن است در زندگی احساسات عجیبی داشته باشیم. گاهی بسیار خوشحالیم و گاهی اوقات از شدت غم و ناراحتی نمی‌دانیم که باید چه کاری انجام دهیم. در این بین افرادی وجود دارند که دچار افسردگی هستند. اگر در نزدکی شما هم افرادی وجود دارد که به افسردگی مبتلا است یا علائم ابتلا به افسردگی را در خود دارد، در ادامه با ما همراه باشید تا شا را با بهترین روش‌های درمان دارویی و غیر دارویی افسردگی بیشتر آشنا کنیم.

قبل از اینکه به سراغ معرفی انواع افسردگی و راه‌های درمان آن برویم، بعد نیست بدایند که درمان افسردگی بسته به شدت افسردگی می‌تواند پیچیده یا خیلی ساه باشد. بنابراین بهتر است ابتدا با علائم افسردگی آشنا شوید و سپس براساس شدت آن به درمان افسردگی اقدام کنید.

درمان افسردگی

انواع افسردگی

افسردگی می‌تواند در هر شخصی، نوع و شکل خاص و متفاوتی دشه باشد. به طور کلی بیماری افسردگی به سه نوع تقسیم می‌شود که در ادامه به معرفی هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

افسردگی شدید

این نوع افسردگی در مقایسه با سایر افسردگی‌های خفیف، شیوع بسیار کمتری دارد و از طرفی نیز با علائم شدیدتری همراه است.

افسردگی آتیپیک

آتیپیک یکی از زیرشاخه‌های افسردگی شدید است. این نوع افسردگی از یک الگوی خاص پیروی می‌کند و با تشخیص دقیق می‌توان با درمان‌های دارویی و غیردارویی آن را به صورت کامل درمان کرد.

افسردگی خویی یا دیستایمی

این نوع افسردگی همانگونه که از نام آن نیز پیدا است، ممکن است بر اثر تغییرات خلقی در فرد رخ دهد. این نوع افسردگی بسیار خفیف بوده و علائم موقتی نیز دارد. از جمله مهم‌ترین دلایل بروز این نوع افسردگی می‌توان به تغییرات هورمونی، تغییرات آب و هوایی، مهاجرت، ازدواج، تغییر یا اخراج از شغل و … اشاره کرد.

درمان افسردگی

روش‌های اصولی برای درمان افسردگی به صورت غیردارویی

درمان افسردگی به شیوه غیردارویی می‌تواند شامل طیف بسیاری از موارد باشد. در ادامه به معرفی ۵ نمونه از مهم‌ترین و برترین آن‌ها می‌پردازیم.

۱- درمان روانکاوانه

این درمان در اصل بر پایه نظریه روانکاوانه برنامه ریزی شده است. هدف این نوع درمان درواقع تغیر شخصیت بیمار، قوی شدن بیمار است. این نوع روش درمانی درواقع به دنبال این نیست که دردهای بیمار را کاش دهد یا آن‌ها را برطرف کند. بلکه به دنبال آن است که با استفاده از روش‌ها و تکنیک‌های خاص به درمان بیمار و بالابردن هیجانات او بپردازد. این نوع از درمان افسردگی ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد.

۲- رفتار درمانی

این نوع از درمان افسردگی، بر تغییرات رفتاری فرد بیمار تکیه می‌کند و سعی می‌کند با آموزش‌های مخصوصی که به افراد بیمار ارائه می‌دهد، به آن‌ها کمک کند تا از الگوهایی که در گذشته باعث بیمار شدن آن‌ها شده فاصله بگیرد و در نتیجه نیز بازخوردهای بهتری از جامعه دریافت کند. به کمک این نوع از درمان، افراد احساس بهتری نسبت به خود پیدا می‌کنند و نسبت به گذشت نیز فعال‌تر خواهند بود.

۳- شناخت درمانی

این نوع روش درمان افسردگی بر شناخت افکار افراد پایه ریزی شده است. درواقع این نوع روش درمانی معتقد است که افرادی که افسرده هستند، همواره درباره خود افکار و شناخت منفی دارند. این روش درمانی با شناخت این افکار و از بین بردن آن‌ها به بیماران کمک می‌کند تا به شناخت و درک بهتری از خود برسند و احساس بهتری درباره خود داشته باشند.

۴- درمان بین فردی

این نوع درمان بر رفتارهای انسانی افراد افسرده تاکید می‌کند. درواقع تاکید اصلی این درمان بر روی تصحیح و بهبود رفتارها و مهارت‌های ارتباطی افراد است. این نوع درمان عقیده دارد که افراد به این دلیل دچار افسردگی شده‌اند که مهارت‌های ارتباطی آن‌ها بسیار ضعیف است. بنابراین با بهبود این رفتارها و مهارت‌ها می‌توانند بیماری افسردگی خود را تا حد بسیار زیادی درمان کنند.

۵- خانواده درمانی

این روش اگر چه از جمله درمان‌های اصلی نیست اما تا حدود بسیار زیادی می‌تواند در بهبود فرد افسرده موثر باشد. گاهی اوقات خانواده و اتفاقاتی که درون آن می‌افتد می‌تواند از جمله مهم‌ترین دلایلی باشد که فرد به افسردگی دچار می‌شود. در این روش درمانی، خانواده و بهبود رفتارهای غلط و اصلاح آن‌ها می‌تواند نقش مهمی در بهبود حالات روحی فرد داشته باشد.

۱۵ روش درمانی خانگی برای درمان افسردگی

یکی از مهم‌ترین روش‌هایی که می‌توایند برای بهبود و درمان افسردگی خود انجام دهید، تغییر سبک زندگی است. بسیاری از افراد، زمانی دچار افسردگی می‌شوند که سبک زندگی آن‌ها حالتی خسته کننده به خود می‌گیرد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با چند روش ساده و کم هزینه خانگی آشنا کنیم که می‌توانید با کمک آن‌ها افسردگی خود را درمان کنید.

  • پرجنب و جوش باشید
  • خوب گریه کنید. سعی کنید در گفتن مشکلات خود راحت باشید.
  • علت افسردگی را بررسی کنید
  • همواره تلاش خود را انجام دهید ولی واقع بین باشید
  • نقاشی بکشید
  • ورزش کنید
  • یک کار کسل کننده در نظر بگیرید و انجام دهید.
  • کم کردن مشغله خود
  • با دیگران با احترام برخورد کنید
  • تغذیه مناسب و مقوی داشته باشید
  • به اندازه کافی بخوابید
  • تا جایی که می‌توانید عوامل استرس زا را از خود دور کنید
  • زمانی که احساس افسردگی دارید، تصمیم‌های مهم نگیرید
  • به آنچه در اطرافتان می‌گذرد گوش نکنید و بی اهمیت باشید
  • سعی کنید یک هم صحبت خوب پیدا کنید
درمان افسردگی

سخن پایانی

در این مقاله با انواع افسردگی آشنا شدیم و سعی کریم تا چند روش ساده برای درمان افسردگی را به شما معرفی کنیم. افسردگی بسته به میزان و شدتی که دارد می‌تواند از درمان مختلفی استفاده کرد. بنابراین قبل از اینکه به درمان افسردگی اقدام کنید، ابتدا بهتر است با نوع آن و علائمی که دارد، آشنا شوید.

سوالات متداول

افسردگی چیست ؟

افسردگی یک حالت روحی و روانی بسیار شایع در بین افراد است که در آن فرد دچار ناراحتی است  و افکار منفی با خود به همراه دارد.

افسردگی چند نوع است؟

افسردگی به طور کلی به سه دسته افسردگی شدید، آتیپیک و افسردگی خویی تقسیم می‌شود.

روش‌های درمان افسردگی به روش غیردارویی چیست؟

روش‌های غیردارویی، روش‌هایی هستند که پایه و اساس آن‌ها براساس صحبت و شناخت حالات روحی و روانی افراد برنامه ریزی شده است. این روش‌های عبارتند از دروان روانکاوانه، شناخت درمانی، رفتار درمانی، خانواه درمانی  و…