۸ روش تشخیص میگرن از آزمایش خون تا تصویر برداری MRI

تشخیص میگرن

شاید شما هم در طول زندگی خود دچار سردردهایی شده باشید که علت آن را ندانید و مجبور شده باشید با خوردن داروها و مسکن‌های قوی دردتان را آرام کنید.

اما بهتر است به جای خوردن این قرص‌های مسکن که فقط درد شما را خاموش می‌کند، به دنبال راه تشخیص سردردتان باشید. افرادی که در ماه بیشتر از ۲-۳ بار سردرد می‌گیرند و مجبورند تمام روز را در خانه بمانند و از بسیاری از کارهای مهمی زندگی عقب می‌مانند، اغلب به سردردهای میگرنی مبتلا هستند.

ما در این مطلب از مجله تخصصی مغز و اعصاب برین مگ قصد داریم که راه‌های تشخیص میگرن را به شما معرفی کنیم، پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

تشخیص میگرن چگونه است؟

احتملا مهمترین سوال در ذهن شما هم این است که میگرن چگونه تشخیص داده می‌شود؟ کسانی که به بیماری میگرن مبتلا هستند، باید حداقل سردرد آن‌ها بین ۱-۷۲ ساعت طول بکشد و همچنین دارای دو علائم مهم زیر است که شامل:

  • درد در یک طرف سر و به صورت ضربان دار می‌باشد که با فعالیت‌های شدید بدتر می‌شود.
  • حساس به نور و صدا باشد.

 

هیچ آزمایشی تاکنون برای تشخیص قطعی میگرن شناخته نشده است. ولی پزشک متخصص با پرسیدن سئوال‌هایی مانند:

  • سردرد شما چند بار در ماه اتفاق می افتد؟
  • ادامه دار است یا خیر؟
  • چه تأثیری بر فعالیت‌های روزانه شما دارد؟
  • آیا در خانواده خود سابقه میگرن دارید یا خیر؟

 

تشخیص می‌دهد که شما به بیماری میگرن مبتلا هستید یا نه؟!

نوعی دیگر از میگرن‌ هستند، که نادرترند و فرد در یک طرف بدن خود احساس بی‌حسی می‌کند یا باعث اختلال در بینایی و شنوایی او می‌شود. این علائم به سکته مغزی بسیار شبیه هستند، در این مواقع پزشک استفاده از آزمایش‌های خاص و تصویر برداری را ضروری می‌داند.

اگر شما دچار میگرن چشمی هستید و علائمی مانند سرگیجه، اختلال تمرکز و تاری دید را دارید، پزشک برای تشخیص میگرن از تست‌هایی مانند اختلال بینایی و شنوایی و معاینه گوش داخلی را تجویز می‌کند.

(راه های تشخیص میگرن)

چه آزمایش‌هایی برای تشخیص میگرن ضروری است؟

اگر شما سردرد میگرنی غیرعادی نداشته باشید می‌توانید بدون اسکن مغز و MRI و انجام آزمایشات آن را تشخیص دهید. انواع آزمایش‌های خاص و تصویر برداری که برای تشخیص میگرن انجام می‌شوند، عبارتند از:

 

۱) آزمایش سلول‌های خونی (CBC)

این آزمایش که از طریق خون انجام می‌گیرد، تعداد گلبول‌های سفید و گلبول‌های قرمز و انواع پلاکت‌های خون را بررسی می‌کنند. کم خونی و پایین بودن سیستم ایمنی بدن یکی از علت‌های بروز سردرد می‌باشد. برای انجام دادن این آزمایش بهتر است که ناشتا باشید.

 

۲) آزمایش خون برای دیابت 

کسانی که  قند خون بالایی دارند بیشتر از سایر افراد دچار سردرد می‌شوند. این آزمایش ناشتا انجام می‌شود و هشت ساعت قبل از انجام دادن  آزمایش از خوردن و نوشید پرهیز کنید. اگر دچار قند بالایی هستید حتماً به یک متخصص غدد مراجعه کنید.

 

۳) آزمایش چربی خون

یکی از دلایل سردرد می‌تواند افزایش چربی خون باشد؛ زیرا افزایش چربی خون باعث سکته مغزی و قلبی در بدن ما می‌شود. در این نوع آزمایش، فاکتورهایی مانند کلسترول و تری‌گلیسرید خون را بررسی می‌کنند.

 

۴) آزمایش هورمون‌های تیروئید برای تشخیص میگرن 

تیروئید هورمونی است که افزایش و کاهش آن می‌تواند تمام سیستم  بدن را دچار اختلال کند. به پیش اندازه ترشح شدن این هورمون یا برعکس کم ترشح شدن آن پرکاری و کم کاری تیروئید می‌گویند. نرمال نبودن هورمون تیروئیدی باعث سردردهای شدیدی می‌شود. این سردرد برای تشخیص میگرن مزمن انجام می‌گیرد.

 

۵) آزمایش آهن خون 

کم‌ بودن آهن خون در بدن باعث بیماری‌های مانند سردرد، یخ بودن دست و پا،  ضعف عضلانی، سرگیجه در بدن می‌شود. اگر گلبول‌های خون در بدن کم باشند با قرص‌های آهن و انواع مکمل‌ها درمان می‌شود. این آزمایش برای میگرن مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

۶) آزمایش منیزیوم خون برای تشخیص میگرن 

یکی از آزمایش‌هایی است که برای بیماری‌های مغز و اعصاب انجام می‌گیرد. کمبود منیزیوم در بدن یکی از علت‌های سردرد می‌باشد.  افرادی که منیزیوم بدن آن‌ها کم است استفاده از انواع مکمل‌ها و مواد غذایی حاوی منیزیوم می‌تواند برای آن‌ها مفید باشد. مواد حاوی منیزیم، عبارتند از:

  • بادام هندی
  • دانه کتان
  • جو دوسر
  • موز
  • کلم بروکلی
  • ذرت
(رابطه ی آزمایش خون با تشخیص میگرن)
۷) تصویر برداری سی تی اسکن

یک روش تصویر برداری با پرتو اشعه ایکس می‌باشد که از زوایای مختلف در مغز عکس برداری می‌کند. سی تی اسکن نمی‌تواند میگرن را شناسایی کند، ولی می‌تواند علائمی که بیمار دارد، مانند آسیب‌های وارد شده به مغز و انواع عفونت‌ها در مغز را تشخیص دهد.

پزشکان فقط در شرایط اضطراری از سی تی اسکن استفاده می‌کنند.

 

۸) تصویر برداری MRI برای تشخیص میگرن

در این نوع تصویر برداری که به کمک پالس‌های مغناطیسی انجام می‌شود، تصاویر بسیار دقیقی از تمام جهات مغز بروی صفحهٔ کامپیوتر نمایش داده می‌شود و با کپی کردن تصاویر بر روی CD در اختیار فرد بیمار قرار می‌گیرد.

MRI برای تشخیص بیماری‌هایی مانند خونریزی مغزی، بررسی رگ‌های خونی و عفونت‌های مغز می‌تواند کاربرد داشته باشد. در هنگام تصویر برداری MRI از بردن این وسایل خودداری کنید:

  • ساعت
  • جواهرات
  • اشیا فلزی
  • کفش
  • کمربند
(رابطه ی MRI تشخیص میگرن)

ما در این مقاله به شما روش‌های تشخیص میگرن را توضیح داده‌ایم و اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که حملات میگرنی شما غیر عادی نیستند پزشک متخصص می‌تواند بدون هیچ گونه آزمایش و یا عکس برداری میگرن شمارا تشخیص می‌دهد.