انواع صرع

انواع صرع

انواع صرع مانند دیگر بیماری‌ها می‌تواند کل زندگی خانواده‌ها را دچار اختلال کند، چه پدری باشد که با بیماری قلبی دست و پنجه نرم می‌کند و دائم قرص می‌خورد، چه کودکی باشد که انسولین می‌زند و به بیماری دیابت مبتلا است و یا مادری باشد که از دست سردردهای میگرنی خود کلافه باشد. همه‌ی این بیماری‌ها باعث تحت تأثیر قرار گرفتن کل اعضای خانواده می‌شوند.

بیماری صرع هم مانند دیگر بیماری‌ها باعث ترس و استرس خود و اعضای خانواده می‌شود، این بیماری با زیاد شدن استرس شدیدتر می‌شود. پس همه‌ی اعضای خانواده باید محیطی امن و آرام را برای بیمار خود فراهم کنند. تحقیقات جدیدی که روی این بیماری انجام شده است نشان می‌دهد که؛ ۶۶ درصد افراد مبتلا به بیماری صرع، تشنج‌های خود را با انواع داروهای ضد صرع کنترل می‌کنند و درصد کمی از آن‌ها نیاز به جراحی پیدا می‌کنند.

 ما در مجله تخصصی مغز و اعصاب برین مگ  قصد داریم که با شما درباره‌ی انواع صرع در کودکان و بزرگسالان صحبت کنیم.

انواع صرع

صرع چیست؟

تشنج را یکی از علائم‌های انواع صرع می‌شناسند. موج‌های الکتریکی شیمیایی و فیزیکی زیادی در مغز وجود دارد که نورون‌های عصبی شما را به صور موقت از کار می‌اندازند.

برای اطلاعات بیشتر به مقاله صرع چیست مراجعه فرمایید.

انواع مختلفی از صرع وجود دارد که پزشک متخصص با توجه به علائم و شرایطی که فرد دارد نوع صرع و علت آن  را تشخیص می‌دهد. اما در بعضی از مواقع علت صرع نامشخص می‌باشد و ممکن است هیچ وقت تشخیص داده نشود و تا آخر عمر با فرد بیمار همراه باشد. انوع صرع در بزرگسالان و کودکان یکسان می باشد و ما در ادامه مطلب قصد داریم که برای شما انواع صرع در کودکان را توضیح دهیم.

انواع صرع

انواع صرع در کودکان

تشنج کانونی یا جزعی

تشنج‌های کانونی  اغلب  از یک طرف سر شروع می‌شوند و می‌توانند گسترش پیدا کنند و به تشنج‌های عمومی تبدیل شود. این تشنج ممکن است باعث سکته‌ی مغزی و آسیب به بافت‌های مختلف مغز شود.

تشنج‌های کانونی به دودسته ساده و پیچیده تقسیم می‌شوند:

  1. تشنج‌های جزعی ساده:

 انواع صرع کانونی ساده که به هاله تشنج نیز معروف است؛ زیرا در این نوع تشنج  فرد بیمار دچار علائمی مانند سرگیجه، دید میدان تونلی، دیدن اجسامی که واقعی نیستند و فشار دادن دندان‌ها روی هم دیگر می‌شود و فرد هوشیاری خودش را از دست نمی‌دهد و می‌تواند به تمامی سؤالات شما پاسخ  درست را بدهد.

  1. تشنج پیچیده:

در این نوع تشنج فرد بیمار هوشیاری خودش را به طور کامل از دست می‌دهد و هیچ درک درستی از شرایط پیرامون خود ندارد. در این نوع تشنج فرد علائمی مانند احساس تهوع شدید، فشار دادن دندان‌های روی همدیگر، گاز گرفتن  لب و دهان را دارد. این تشنج ممکن است ۱-۵ دقیقه طول بکشد.

تشنج پیچیده در بعضی از مواقع باعث آهسته شدن ضربان قلب، کبودی لب و صورت می‌شود که باید سریع فرد را به اورژانس پزشکی ببرید.

علائم  نادر در تشنج پیچیده شامل موارد زیر می‌باشد:

  • انجام دادن رفتارهای نامناسب
  • پاره کردن لباس‌ها و پرت کردن اشیا
  • کاهش بینایی به صورت موقت
انواع صرع

انواع صرع عمومی

این نوع تشنج تمام سیستم‌های عصبی در نیم کره راست و نیم کره چپ مغز را در برمی‌گیرد و  باعث تحریک فعالیت‌های الکتروشیمیایی در مغز می‌شوند.

صرع عمومی همراه با عوامل ژنتیکی

تشنج عمومی که یکی از انواع صرح محسوب می‌شوند و معمولاً زمینه‌ی ژنتیکی دارد. شدت این تشنج در افراد مختلف باهم دیگر متفاوت است. انواع آزمایش‌های ژنتیکی که از فرد بیمار می‌گیرند می‌تواند علت تشنج عمومی را نشان بدهد. اگر یکی اعضای خانواده‌ نزدیکتان به تشنج عمومی مبتلا باشد، خطر بیماری صرع نیز شما را هم تهدید می‌کند. بعضی از عوامل محیطی دیگری مانند نداشتن خواب کافی یا با خوردن انواع نوشیدنی‌های الکی شدت تشنج عمومی را بیشتر می‌کند، مخصوصاً افرادی که زمینه ژنتیکی این بیماری را دارند.

تشنج غیبت

تشنج غیبت در کودکان بیشتر از بزرگسالان اتفاق می‌افتد. این تشنج به دلیل اینکه که علائم آن از دید والدین پنهان می‌ماند به آن تشنج غیبت یا پتی مال می‌گویند. در این نوع تشنج فرد به مدت طولانی به یک نقطه نگاه می‌کند. مثلاً کودکان در حین بازی کردن یک دفعه متوقف می‌شوند و به یک نقطه خیره می‌شوند. این نوع صرع در سنین ۴- ۷ سالگی بسیار شایع‌تر است. این تشنج گاهی اوقات تا آخر عمر با فرد بیمار همراه است.

علائم دیگر در تشنج غایب شامل موارد زیر می‌باشد:

  • نبض زدن پلک بالای چشم
  • بالارفتن ریتم ضربان قلب
  • کندن و جویدن پوست دست و ناخن
  • نفس تنگی
 

تشنج میوکلونیک

این تشنج باعث لرزش شدید اندام‌های بدن می‌شود و می‌تواند اندام‌هایی مانند سروگردن،  دست‌ها و پاها را تحت تأثیر خودش قرار بدهد. اسپاسم‌های عضلانی در تمام بدن و به خصوص هنگامی که صبح از خواب بلند می‌شوید بیشتر است این تشنج به صرع میوکلونیک نوجوانی نیز معروف است. چون بیشتر در این دوران اتفاق می‌افتد و ممکن است  در دوران بزرگسالی از بین برود.

 

انواع صرع تشنج تونیک و آتونیک

افرادی که معمولاً دچار صدمات شدید مغزی شده‌اند، بیشتر به تشنج‌های تونیک مبتلا می‌شوند. تشنج‌های تونیک معمولاً با سفت شدن عضلات بدن همراه است که باعث آسیب به استخوان‌های بازو و پاهای فرد بیمار می‌شود. بسیاری از افرادی که به این تشنج مبتلا هستند دارای سندروم لنوکس گاستات می‌باشند.

این سندروم در کودکان بیشتر وجود دارد و تشنج‌های شدید و مکرر را در فرد ایجاد می‌کند. تشنج آتونیک که به آن‌ها حملات قطره نیز می‌گویند. باعث سستی و از دست دادن تعادل در بدن کودکان می‌شود اینا انواع صرع با از دست دادن هوشیاری و در شرایط وخیم با کف کردن دهان همراه است.

قبل از تشنج دست و پاهای فرد بیمار شروع به  سفت‌شدن می‌کنند و به دنبال آن شخص بیمار تعادل خود را از دست می‌دهد و تمام اندام‌های بعد آن می‌لرزند که به آن تشنج تونیک – آتونیک می‌گویند.

این تشنج معمولاً با خوردن داروهای ضد صرع، تحریک کردن نورون‌های عصبی و رژیم غذای کتوژنیک قابل مدیریت است.

انواع صرع

 

انواع مختلفی از صرع وجود دارد که شما باید تمامی علائم خود را برای پزشک متخصص به طور کامل و دقیق شرح دهید تا پزشک بتواند که نوع صرع شما را شناسایی کند و مناسب‌ترین راه درمانی را برای شما تجویز کند.

از شما تشکر می‌کنیم تا انتهای مقاله برین مگ همراه ما بوده‌اید.

 

جدیدترین مطالب